I SPELARNAS TJÄNST SEDAN 1999

Spelinstitutet är till för spelare och anhöriga. Vår verksamhet är forskningsbaserad, och vi har över tjugo års erfarenhet av spelberoende.BASERAT PÅ FORSKNING

Den behandling Spelinstitutet erbjuder är baserad på forskning och många års erfarenhet. Ett flertal studier har genomförts och behandlingen utvärderas kontinuerligt. Vår internetbehandling har visat goda resultat då det gäller att komma till rätta med spelproblem. Parallella problem som exempelvis nedstämdhet har också förbättrats samtidigt som livskvaliteten ökar.

Spelinstitutets medarbetare har medverkat i olika forskningsprojekt om förekomst och behandling av spelberoende i över 20 år. Vi har också utvecklat behandlingsmetoder och skrivit kunskapsunderlag.

EN DEL AV SUSTAINABLE INTERACTION

Spelinstutet är en del av Sustainable Interaction, ett företag som tar fram webbaserade utbildningar, behandlingsprogram och diagnosverktyg. Företaget är framförallt verksamt inom områdena socialt ansvarstagande, beroendeproblematik och psykosocial hälsa.

Kontakta oss!

Har du frågor om vår verksamhet får du gärna höra av dig!

kontakt@spelinstitutet.seVi som arbetar härAnki Edlund

Ann-Katrin Edlund
Utbildad KBT-terapeut med inriktning mot beroende. Erfarenhet från Statens folkhälsoinstituts stödlinje för spelare och anhöriga. Arbetat som samtalsstöd sedan programmets start 2004.
anki@spelinstitutet.se
Thomas Nilsson

Thomas Nilsson
Leg. psykolog, och en av upphovsmännen till programmet. Thomas har arbetat med frågan om problemspelande och spelberoende problem i behandling sedan 1987. Han har varit i många tidningsartiklar, TV-program och radioprogram och talat om spelberoende och ansvarsfullt spelande. Han har även skrivit en bok om spelberoende.
thomas@spelinstitutet.se
Jakob Jonsson

Jakob Jonsson
Leg psykolog och doktorand på Stockholms universitet. Jakob har arbetat med spelberoende sedan 1992 som behandlare, forskare och föreläsare. Hans specialområden är anhöriga och bedömning av spelproblem. Han har skrivit ett antal forskningsrapporter, bokkapitel och artiklar i ämnet.
jakob@spelinstitutet.se